Zonneboiler Mts. Veer

Vasse

Bij de familie Veer te Vasse is de oude gasboiler vervangen door een zonneboiler i.c.m. Milk2Heat installatie, daarnaast is er voor de naverwarming van tapwater gekozen voor een A-label elektrische boiler omdat er zonnepanelen op het bedrijf aanwezig zijn. Hierdoor wordt op het bedrijfsgedeelte van de familie Veer totaal geen gas meer verbruikt.

Hoe werkt het systeem?

Als eerste wordt de warmte vanuit de koelmachine teruggewonnen via een externe wisselaar welke het warme water rondpompt door een spiraal onder in het buffervat. Dit zorgt er voor dat de warmte die elke dag beschikbaar is wordt afgegeven aan het buffervat.

Wanneer de zon begint met schijnen zorgen de 3 stuks plaatcollectoren op het dak voor de verwarming van het water tot wel 80 graden! Zelfs op een bewolkte dag wordt het water al op een temperatuur van zo’n 60 graden gebracht.   

Voor de reiniging van de melkstal en melktank is er gekozen voor een naverwarmer in de vorm van een A-label elektrische boiler. Deze wordt altijd gevoed vanuit de zonneboiler wat er voor zorgt dat de boiler altijd voorverwarmd water aangevoerd krijgt. Hierdoor hoeft de boiler alleen de temperatuur nog maar vast te houden wat resulteert in een flinke besparing op de energiekosten.

Met deze installatie wordt op jaarbasis zo’n 3500 m3 gas bespaard, omgerekend is dat € 2500,- euro per jaar.

Bekijk de foto’s voor het resultaat. 

Jelle Veer

‘’We wilden graag de energierekening omlaag brengen’’