Buiscollectoren (Heatpipes)

Warm water maken, dat wil toch iedereen? De vacuümbuiscollectoren (heatpipes) welke worden toegepast op de Milk2Heat installaties behoren tot de meest geavanceerde collectoren op de markt. Duitse kwaliteit van het merk Oventrop maakt de combinatie ijzersterk.

Het unieke van de Milk2Heat Solar vacuümbuiscollectoren zit hem in het absorber gedeelte. In tegenstelling tot andere merken gebruiken wij hier de gehele ronding buis als absorber. Doordat de absorber individueel over een hoek van 360 graden werkt, levert hij ook bij minder gunstige zonnestraling een meer dan gemiddelde opbrengst. De heatpipes kunnen gemonteerd worden op zowel pannendaken, staaldaken en platte daken.

Veiligheid

De OKP buiscollectoren beschikken over een automatische temperatuuruitschakeling. Deze wordt geactiveerd wanneer de warmtevraag gedurende een langere periode van hoge zonnestraling stagneert. Deze functie verhindert dat collectoren oververhit raken wanneer de vraag naar warmte bij hoge zonnestraling stagneert. Hierdoor kan het gehele jaar veilig gebruik gemaakt worden van de heatpipes.

Werking

De vacuümbuiscollectoren werken volgens het heatpipe-principe, waarbij het solaire medium niet rechtstreeks door de buizen stroomt. De warmte wordt via de warmteverzamelaar naar de heatpipe overgebracht, vloeistof in de heatpipe verdampt en de stoom stijgt in de condensor. De warmte wordt vrijgegeven via de dubbele buis warmtewisselaar (collector) waarin de condensor zich bevindt, naar het warmteoverdrachtsmedium dat passeert. Vloeistof in de condensor condenseert als gevolg van warmte-absorptie en keert terug naar de warmtepijp en het proces herhaalt zich.Dit werkingsprincipe garandeert een optimaal warmtetransport.

Levensduur

De Oventrop OKP vacuümbuiscollector heeft een meer dan gemiddelde levensduur dankzij het gebruik van hoogwaardige, corrosiebestendige materialen zoals glas, aluminium, koper en roestvast staal. De in de vacuümbuis geïntegreerde absorber is beschermd tegen weersinvloeden en vervuiling en zorgt voor een permanent hoge energiebenutting.