Milk2Heat Heetwatersystemen

Wilt u ook uw huidige gas of elektraboiler vervangen?

Het Milk2Heat buffervat voor tapwater is een alles-in-1 gasloos heetwatersysteem. Ons volledige systeem wordt uitgevoerd in RVS wat de levensduur ten goede komt. Uw reinigingswater op het juiste moment op de beste temperatuur en zo duurzaam mogelijk verwarmd, dat wilt u toch ook? De huidige gas- en elektra boilers hebben veel stilstandverliezen omdat zij continu het reinigingswater op 80 graden klaar hebben staan en zijn tevens slecht geïsoleerd. Hierdoor hebben zij jaarlijks een hoog gas of elektraverbruik. Bespaar daarom flink op uw gas en- of elektrarekening en bekijk de voordelen van het Milk2Heat heetwatersysteem.

 

Beperken van stilstandverliezen 

Het beperken van warmteverlies is verder één van de belangrijkste aandachtspunten en dit wordt gerealiseerd door extra goede isolatie. De Milk2Heat buffervaten zijn uitstekend geïsoleerd en voorzien van 100-150mm naadloze PUR isolatie met een gesloten celstructuur waardoor er een warmteverlies: +/- 1,1 per dag gerealiseerd kan worden.

 

De kracht van combineren

De Milk2Heat buffervaten worden uitgevoerd met een interne hotgascoil (warmtewisselaar) voor koelmachines. Doordat de warmte uit de koeling gelijk door de interne warmtewisselaar gaat creëert dit een directe warmteoverdracht waardoor er geen enkel verlies plaatsvindt en er hogere temperaturen gerealiseerd worden. Een externe platenwisselaar met circulatiepomp bent u dus niet meer nodig.

Heeft u al een warmteterugwinning uit de koelmachine? Geen probleem, hier sluiten wij ons Milk2Heat buffervat naadloos op aan indien gewenst.

 

Hoge temperaturen 

In de Milk2Heat buffervaten wordt ook een speciale interne gevinde spiraal toegevoegd voor zon thermische installaties. Voor het doorverwarmen van water passen wij Oventrop OKP - vacuümcollectoren toe. De zonnestraling wordt geabsorbeerd door de heatpipes en omgezet in warmte om te gebruiken voor heetwaterbereiding en eventuele ondersteuning voor verwarmingssystemen. Het tapwater in het Milk2Heat buffervat wordt opgewarmd met behulp van de zon (tot +- 80-90°C).

 

Geen zon?

Helaas zijn er ook dagen wanneer er onvoldoende zonnestraling is geweest. De Milk2Heat heetwatersystemen zijn standaard uitgevoerd met een drietal aansluitingen voor elektrische elementen op verschillende niveaus. Hierin wordt een maatwerk berekening gemaakt op welk niveau er elektrische elementen worden toegevoegd in het buffervat. 

 

Interfacebesturing 

Om het Milk2Heat buffervat zo duurzaam mogelijk te verwarmen wordt er een interface besturingskast geplaatst. Deze zorgt ervoor dat er een maatwerk tijdschema voor elke gebruiker wordt gemaakt. Hierdoor is het water altijd op het juiste moment op de juiste temperatuur en schakelen de elektrische elementen niet onnodig in. Het verlichte grafische display geeft een duidelijke en overzichtelijke weergave. Daarnaast is de interfacebesturing uitgevoerd met een Anti-legionella beveiligingsprogramma zodat er altijd vers water beschikbaar is.

 

Zonnepanelen op uw dak?

Wanneer u reeds gebruikt maakt van zonnepanelen kunnen wij hier extra op besparen. Onze interfacebesturing is uit te breiden met een dynamische energieregeling. Deze regeling communiceert met een slimme meter wanneer er stroom wordt teruggevoerd aan het net. Wanneer dit boven een bepaald instelbereik komt kunnen wij de elektrische elementen inschakelen zodat wij met zonnestroom het Milk2Heat buffervat op kunnen laden. Hierdoor hoeft u s ’nachts geen dure stroom meer aan te kopen.

 

Niets is ons te gek

Wilt u net een andere aansluiting in het Milk2Heat buffervat? Naast onze standaard uitvoeringen kunt u bij ons ook terecht voor speciale op maatgemaakte buffervaten.