Milk2Heat

Waarom zou u de warmte nog weggooien?

De Milk2Heat installatie maakt uw gasrekening verleden tijd

Hoe werkt het?

De gemolken warme melk stroomt met 37°C uit de koe. De melk wordt met een variabele temperatuur naar de melktank getransporteerd. Deze temperatuur is afhankelijk van de warmte vraag. Wanneer de melk wordt gekoeld van 37°C naar 3°C onttrekt de Milk2Heat unit de restwarmte uit de melk die wordt getransporteerd naar het buffervat voor het verwarmingssysteem. Tegelijkertijd zorgt de Milk2Heat unit voor de onderhoudskoeling zodat de melktemperatuur op 3°C in de melkkoeltank blijft.

Verwarm uw huis met de warmte uit melk!

Tijdens het koelen van melk ontstaat warmte die normaal gesproken afgegeven wordt aan de buitenlucht. Doormiddel van de Milk2Heat installatie wordt deze warmte teruggewonnen en omgezet in bruikbare warmte voor het verwarmen van warm water en zelfs uw woonhuis of andere gewenste doeleinden. Wanneer u dat wenst kunnen wij uw bedrijf geheel energie neutraal maken. Voor elke situatie wordt door ons een maatwerk oplossing gemaakt.

Krachtige samenwerking!

In de Milk2Heat installatie worden twee krachten gebundeld tot één, om zo de optimale inzet van apparatuur te creëren. De Milk2Heat unit van Mueller zorgt voor een energiezuinige melkkoeling en een efficiënte warmteoverdracht waarmee Loohuis Agro Neutraal de gewenste doeleinden kan verwarmen. Door deze combinatie is de aanschaf van een extra warmtebron niet meer nodig. Mueller biedt evenals Loohuis Agro Neutraal een 24/7 servicedienst en heeft meer dan 70 jaar ervaring op gebied van melkkoeling in Nederland.