Milk2Heat GIJS Mekkerhof Innovatiecentrum

Holten

GIJS Mekkerhof B.V. bouwt in Holten een nieuw geiten innovatiecentrum. De Mekkerhof verbindt innovaties in theorie met de praktijk. Dankzij de unieke combinatie welke is gemaakt met de Mueller koelmachine en de Milk2Heat installatie is de Mekkerhof straks geheel gasneutraal.

Een grote warmtevraag in de geitenhouderij is het verwarmen van de lammerenstal tijdens de lammerperiode. Dankzij de warmte uit melk welke wordt teruggewonnen door de Milk2Heat installatie kan deze worden ingezet in de lammerenstal. Door middel van een vloerverwarmingsnet wordt deze warmte overgedragen aan de ruimte. Ook draagt het Milk2Heat buffervat zorg als warmteterugwinning. In het 2.000 liter buffervat is namelijk een RVS tapspiraal geplaatst welke voorverwarmd water naar de elektrische boiler brengt. Hierdoor hoeft de boiler nog maar een klein deel na te verwarmen. 

Tijdens de bouw van het innovatiecentrum wordt de bestaande woning ook verbouwd tot kantoorruimte. Dit gedeelte wordt verwarmd met vloerverwarming welke gevoed wordt vanuit de Milk2Heat installatie. De warmte uit de stal wordt dus verplaatst naar de woning.

Installatiebedrijf FH Loohuis B.V. te Saasveld draagt in dit project zorg voor de gehele technische installatie.