Milk2Heat geitenhouderij "de Kempehoeve"

Duizel

De familie Venmans heeft onlangs een nieuw melkgebouw opgeleverd waarin onder andere een nieuwe 80-stands Fullwood carrousel is geïnstalleerd. Daarnaast is er ook gekozen voor de Milk2Heat installatie om het reiniginningswater van de melkstal voor te verwarmen. In dit project is er gekozen om 4.000 liter te bufferen in volledig geïsoleerde vaten. Deze hoeveelheid wordt in zijn geheel door de Milk2Heat unit opgeladen. 

Wanneer de buffers op temperatuur staan kan hier de gehele dag warmte uit gehaald worden voor bijvoorbeeld een woning. Afstanden van 200 meter zijn voor de Milk2Heat installatie geen probleem, het temperatuurverlies is hier nihil. De familie Venmans wil hier in de toekomst hun woning en lammeren afdeling mee gaan verwarmen. 

Naast de functie voor het bufferen van water zijn de vaten ook uitgevoerd met een RVS tapspiraal. Hierdoor loopt het gebruikswater wat opgewarmd wordt voor het reinigen van de melktank en melkstal. 

Voor de hoofdreiniging van de melkstal en melktank is er gekozen voor een elektrische boiler welke het water verwarmd tot 90 graden. Deze wordt voorverwarmd door de Milk2Heat installatie waardoor de boiler gevoed wordt met een gemiddelde temperatuur van zo'n 50 graden. Hierdoor is er nog maar de helft aan energie nodig om de boiler in zijn geheel op te laden. Ook dit opladen gebeurt duurzaam, de familie Venmans maakt namelijk gebruik van zon PV panelen. 

Frans Venmans

‘’In de toekomst willen we graag energieneutraal worden’’