Milk2Heat Melkgeitenhouderij Beumer

Beumer Melkgeitenhouderij

Hellendoorn

 

Maximale inzet van warmte uit de melk bij melkgeitenbedrijf Beumer.

Momenteel zijn wij aan het monteren bij melkgeitenbedrijf Beumer. Hier wordt de warmte afkomstig uit de geitenmelk voor diverse doeleinden ingezet. Daarnaast ondersteund de warmte van de zon. Op zonnige dagen kunnen er temperaturen bereikt worden van +80 graden.

 

Waar wordt de warmte voor gebruikt op dit bedrijf?

 

Ten eerste wordt de warmte ingezet voor het voorverwarmd aanbieden van boilers in de stal. Vanaf de stal wordt de warmte getransporteerd naar zowel de woning als de lammerstal. Hier wordt in beide gevallen de warmte ontvangen in buffers van +- 200 liter. In de woning gaan wij de warmte inzetten voor; het verwarmen van de woning en voor het voorverwarmd aanbieden van tapwater.  

In de lammerstal wordt de warmte gebruikt voor het verwarmen van de afdelingen en voor het voorverwarmd aanbieden van tapwater. Dit tapwater wordt gebruikt voor het aanmengen van melk voor de lammetjes. De afdelingen worden verwarmd met vloerverwarming en met vlakke profielbuizen, welke door ons geleverd en gemonteerd. Beide worden gevoed met warmte uit de melk, de warmte voor de profielbuizen wordt indien nodig nog bij verwarmd met een na-verwarmer(Energie-efficiëntieklasse: A).  

Aldus een mooi project waar warmte optimaal ingezet wordt, en waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat!